Derde editie van de Dag van de Eclair op 26 november: Belgische bakkers solidair voor kinderen met kanker

De Belgische stichting KickCancer organiseert op zaterdag 26 november 2022 de 3e editie van haar Dag van de Eclair. Een feest voor smulpapen uit heel het land én een straf engagement van Belgische bakkers die hun ambachtschap inzetten voor de goede zaak. Onder het peterschap van topchocolatier Pierre Marcolini zullen er meer dan 100 bakkers deelnemen. Zij verkopen op 26 november exclusieve KickCancer-eclairs (te herkennen aan het chocolade logo!) om onderzoek naar kinderkanker te financieren. Ook bedrijven kunnen dit jaar, in de week van 21 november, voor het eerst via een bedrijfsformule eclairs trakteren aan hun werknemers dankzij samenwerkingen met verschillende bakkers waaronder La Fleur du Pain.

Smakelijke succesformule in strijd tegen kinderkanker

Bij elke deelnemende (banket)bakker liggen op zaterdag 26 november speciale KickCancer-eclairs in de toonbank. De prijs van al dat lekkers varieert tussen 3 en 5 euro. KickCancer besteedt de integrale opbrengst van de actie aan onderzoek naar kinderkanker. Zowel de bakker als zijn klanten dragen dus hun steentje bij. De klant betaalt z’n eclair iets duurder en de bakker doneert z’n vakmanschap en de tijd van zichzelf en z’n team.

Dankzij de Dag Van de Eclair wordt zowel het vakmanschap als het warme hart van de bakkers op een feestelijke manier in de kijker gezet. Mensen kunnen solidair zijn voor kinderen met kanker en hun families door samen een lekkere eclair te smullen.

Lees verder