De langste broodtafel!

Stel je voor! Een meterslange tafel vol met broden en broodspecialiteiten van zoveel mogelijk (hobby)bakkers uit België. Op 4 mei wordt dit werkelijkheid tijdens de feestelijke heropening van het Bakkerijmuseum Veurne.

Deze broodtafel verbindt oud en nieuw en wijst de weg naar de ingang van het vernieuwde museum. Aan tafel tonen ervaren bakkers hun kunsten. En natuurlijk kan er geproefd worden! De langste broodtafel kadert in de erkenning van de broodcultuur als immaterieel cultureel erfgoed. Heb je een hart voor het bakambacht en tradities zoals de zondagse pistolet? Schuif dan mee aan de langste broodtafel! Die staat er op zaterdag 4 mei van 10 tot 17 uur in het Bakkerijmuseum.

In het weekend van 4 en 5 mei viert het Bakkerijmuseum dus feest! Ontdek het volledig vernieuwde museum in een feestelijk jasje. Je vindt alle informatie over dit evenement via deze link.

De langste broodtafel is een initiatief van de broodcultuurraad, Bakkers Vlaanderen, Richemont Club België, Instituut Brood & Gezondheid vzw, Tartine & Boterham, ASG (Academie voor streekgebonden Gastronomie), CAG (Centrum voor Agrarische Geschiedenis) Bokrijk-Vakmanschap en het Bakkerijmuseum.

Jonas Bel, Veurne Plus, schepen van Cultuur : “Brood is één van de basisingrediënten van onze dagelijkse maaltijd. Niets is beter dan bij de heropening van het vernieuwde Bakkerijmuseum het bakken (meer dan brood alleen) centraal te zetten. En dit mag je ook letterlijk nemen met deze langste broodtafel!"