Actueel:
> Bio Bakkerij De Trog is eerste CO2-neutrale bakkerij in BelgiëBio Bakkerij De Trog is erin geslaagd om, als eerste grootschalige, Belgische bakkerij het CO2-neutraal label op haar naam te schrijven, een concrete vertaling van haar sterk geëngageerde duurzame bedrijfsfilosofie.
Zullen de eerste mensen die op Mars brood bakken en eten dat doen dankzij een Belgische doorbraak? Dat is de uitdaging voor het SpaceBakery-project dat door Puratos geleid wordt.
Oost-Europa en het Midden-Oosten stuwen de groei van La Lorraine, de Ninoofse groep achter tal van broodproducten in uw supermarkt en de broodjesketen Panos.
Na een eerste geslaagde editie wordt de oproep opnieuw gelanceerd aan professionals en studenten om mee te doen aan de Bakery Awards 2019.
De prijsuitreiking om voedselverlies-initiatieven in de kijker te zetten zijn dit jaar voor de 3de keer uitgedeeld.
Bakkers en banketbakkers zijn verplicht om zodanig te werk te gaan dat ze het acrylamidegehalte in hun producten laag houden. Meer info in de folder van het FAVV.
Een jaar "Brood uit Europa, een goed verhaal"
FGBB vzw – Wetenschapsstraat 14 – 1040 Brussel - T.: +32(0)2 550 17 64 – E-mail k.wagemans@fgbb.be