Home   -    Nederlands Français Engels

 

Voedseloverschotten? Heeft u er al aan gedacht om die weg te schenken?

Voedsel wegschenken? Ok, maar aan wie? Laat u op weg helpen via de volgende online tools.

 

Schenkingsbeurs

Het online platform www.schenkingsbeurs.be brengt bedrijven die voedseloverschotten hebben in contact met voedselhulp- en sociale organisaties die graag voedselschenkingen willen ontvangen.

Het platform werd een dik jaar geleden (nov 2015) officieel gelanceerd. Er zijn intussen al ruim 300 voedselhulp- en sociale organisaties over heel België ingeschreven. Sinds de eigenlijke start van het project in januari 2015, hebben 44 actieve schenkers samen 330 ton voedingsmiddelen een nieuwe bestemming gegeven. De Schenkingsbeurs is ook opgenomen in de Ketenroadmap Voedselverlies, waar ook FEVIA Vlaanderen aan meewerkt.

Om in te schrijven of voor meer info: surf naar www.schenkingsbeurs.be

Foodwe

Foodwe is eveneens een online platform dat schenkers en ontvangers met elkaar in contact brengt. Het is een initiatief van particulieren dat eind 2014 gelanceerd werd. Het project sleepte al verscheidene prijzen in de wacht. Al minstens 180 ton voedsel kreeg via dit platform een nieuwe bestemming.

Voedingsbedrijven kunnen hun overschotten via dit platform gratis wegschenken of aan verminderde prijs verkopen. De verkoop aan verminderde prijs kan de producent bijvoorbeeld toelaten om het transport van de voedingsmiddelen naar de sociale organisaties op zich te nemen, zodat dit onder optimale condities kan gebeuren.

Om het platform te gebruiken of voor meer info: surf naar www.foodwe.be

Voedselbanken

Uiteraard zijn er ook nog steeds de voedselbanken. Op hun website www.voedselbanken.be kan u de contactgegevens vinden van de 9 voedselbanken in België.

Vanuit de voedingsindustrie werd er in 2015 3.900 ton voeding weggeschonken aan de voedselbanken, wat een stijging is van 39% ten opzichte van het jaar ervoor.

Brochure

Meer info over schenkingen kan u ook vinden in de brochure over schenkingen die gezamenlijk werd opgesteld door Comeos, FEVIA en de Voedselbanken.

Ook meer info op de website van Fevia

 

Bron: Fevia

 

nieuwsbericht van 30/01/2019

Terug naar het overzicht

FGBB vzw – Wetenschapsstraat 14 – 1040 Brussel - T.: +32(0)2 550 17 64 – E-mail k.wagemans@fgbb.be

 
designed by Studioemma